Wanneer is Singles day 2023?Singles day 2022

In 2023 valt Singles day op zaterdag 11 november 2023. De dag wordt elk jaar op dezelfde datum gevierd.

Opnieuw selecteren
Apple
Audio & TV
Baby & Kind
Computer
Cosmetica
Elektronica
Fashion
Gaming
Huisdier
Parfum
Schoenen
Sieraden
Smartphone
Speelgoed
Sport
Tassen
Tuin
Witgoed
Wonen
Cadeaus
Voeding

Singles day 2023: mis het niet

Ben jij al klaar voor singles day 2023? Dit is een groot koopfestijn voor jong en oud. bij verschillende webwinkels ontvang je op deze speciale dag kortingen die oplopen tot 70%.  Bovendien staat singles day niet alleen in het teken van vrijgezellen maar is het tevens een feestdag voor iedereen.

Waarom vieren we singles day

Wat is singles day eigenlijk? Deze dag staat ook wel bekend als vrijgezellendag. Het is de dag dat singles hun vrijgezellenbestaan vieren, maar ook op zoek gaan naar een partner. Hoe een en ander ingevuld wordt hangt af van het land en de gebruiken aldaar. Laten we eens gaan kijken hoe singles day is ontstaan.

De geschiedenis gaat terug naar de Nanking universiteit in China. Er doen twee verschillende verhalen de ronde over het ontstaan van singles day. Het meest plausibele verhaal gaat over een aantal vrijgezelle studenten. Tot in de late uurtjes praatten ze over mogelijkheden om een vriendin aan de haak te slaan. Toen ontstond het idee om dit middels een feest of ontmoeting te doen. Sinds die dag wordt singles day gevierd.

Valt Singles day altijd op 11 november?

Singles day valt jaarlijks op 11 november. Het maakt hierbij niet uit op welke dag in de week het valt, het is continu op de 11de november. Er is bewust voor deze datum gekozen. Het cijfer 1 staat namelijk voor een individu. Vier enen in de datum betekent vier individuen die elkaar vinden en hiermee twee koppels vormen.

Singles day 2023 staat in het teken van vrijgezellen maar natuurlijk ook van hoge kortingen. Het was het Chinese Alibaba (AliExpress) die hier als eerste mee begon. Meer en meer webwinkels hebben dit gebruik overgenomen. Inmiddels zijn er ook veel Nederlandse webwinkels waar je op singles day 2022flinke korting krijgt. Deze korting geldt voor verschillende producten, variërend van kleding en elektronica tot speelgoed en sportartikelen. Deelnemende Nederlandse webwinkels zijn in ieder geval bol.com, Media Markt, Hunkemöller en andere bekende winkels.

Je hoeft niets speciaals voor deze korting te doen: alleen maar (online) winkelen op singles day. Houd deze bijzondere feestdag goed in de gaten!

Zoveel korting krijg je

Benieuwd hoeveel korting je op singles day krijgt? Dit is meer dan je verwacht. Veel winkels geven kortingen die oplopen tot meer dan 50%. In sommige gevallen kan dit zelfs naar 70% oplopen.

De hoogte van de korting verschilt per aanbieder. Ga ervan uit dat webwinkels beginnen met een kortingsbedrag van 10% dat voor sommige producten verder oploopt. De ene (web)winkel geeft korting op het gehele assortiment terwijl bij de andere aanbieder alleen korting over bepaalde producten geldt.

Wil je weten hoe hoog de korting is en welke producten in de aanbieding zijn? Bezoek op singles day 2023 jouw favoriete webwinkel. Op deze dag zie je alle lopende aanbiedingen en kortingen.