Wat is Singles dayWat is Singles day 11 november

Singles Day is een dag die oorspronkelijk uit China komt. De dag is gecreëerd om het leven als vrijgezel te vieren. Het is de bedoeling dat je jezelf verwent. Om dit eenvoudiger te maken, worden er allerlei interessante kortingen aangeboden. Zo kun je jezelf heerlijk in de watten leggen en iets leuks kopen. Singles Day is in korte tijd van China naar de rest van Azië en het Westen verspreid en is ieder jaar weer een terugkerend fenomeen.

De Chinese oorsprong is nog steeds enorm duidelijk. Zo zijn het met name Alibaba en zusterbedrijven, die deze dag vieren. Bij allerlei Aziatische webwinkels zie je de hoogste kortingen en de acties van deze webshops worden al lang van tevoren aangekondigd. Singles Day vindt plaats op 11-11, de dag waarop de meeste enen in een datum voorkomen. De 1 wordt in China namelijk gezien als een symbool voor alleen zijn. In Nederland zie je nog niet zoveel terug van Singles Day. Alleen de grotere webwinkels besteden op dit moment aandacht aan Singles Day. Je kunt denken aan BCC, MediaMarkt, Bol.com, Coolblue en andere giganten. Je ziet dat zij er een soort actiedag van maken. Extreem hoge kortingen zoals je deze in China ziet, zal je bij Nederlandse webshops niet zo snel tegenkomen.

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van Singles Day, zo zou het een dag zijn die door mannen bedacht is aan de Universiteit van Nanking. Echter is er ook een alternatief verhaal. Dit zegt dat vrijgezellendag het liefdesverhaal van Mu Guang Kun is. Deze student van de Universiteit van Nanking werd op 11-11-1970 geboren en had een kortstondige relatie. Helaas stierf zijn vriendin aan een ziekte. Samen met zijn vrienden bedacht hij op dat moment een Mu Guang Kun dag, een dag die in het teken zou staan van het vrijgezel zijn van Mu Guang Kun. Ondanks het feit dat Singles Day een dag was voor single studenten, is de dag veranderd in een commercieel schouwspel, met name in China en andere Aziatische landen. Zo verdiende Alibaba in 2016 al bijna 20 miljard dollar met deze feestdag, iets dat een ongeëvenaarde prestatie is. Zelfs voor Alibaba zijn dit extreme omzetten, ter vergelijking: dit is meer dan er door webshops in Nederland in een heel jaar wordt omgezet. Het leuke van Singles Day: het is niet alleen voor vrijgezellen bedoeld. De dag spreekt allerlei mensen aan, je hoeft er absoluut geen single voor te zijn. De dag is uitgegroeid tot iets dat compleet opzichzelfstaand is. Eerst was het vooral een geintje, een dag waarop jonge studenten het vrijgezellenbestaan omarmde. De dag is er nu zowel voor mannen als vrouwen, jong en oud, met en zonder relatie. De dag heeft een meer positieve insteek gekregen dan voorheen de bedoeling was.

Wil je profiteren van de aanbiedingen tijdens Singles Day 2019? Dan is het belangrijk om rond middernacht op 10 november al klaar te zitten, zo weet je zeker dat je geen aanbiedingen gaat missen. De meest interessante aanbiedingen worden op het laatste moment online gezet, dit is voor veel webwinkels de effectiefste manier om extra omzet te genereren.