Wanneer is Singles day 2020?

Dit jaar valt Singles day op woensdag 11 november 2020. De dag wordt elk jaar op dezelfde datum gevierd.

Singles day 2020

Gekeken naar de groeiende cijfers van afgelopen jaren dan wordt singles day weer een grandioos succes. Na Alibaba doen steeds meer webwinkels hieraan mee. Ze geven korting op producten zoals elektronica, gadgets en kleding. Ontdek waarom je singles day 2020 niet mag missen.

Van veel webwinkels ontbreken exacte cijfers, maar het Chinese Alibaba heeft in ieder geval een record neergezet. In 2019 heeft deze grote webwinkel voor meer dan 38 miljoen dollar aan producten verkocht. Bij de start gingen binnen anderhalve minuut voor 1,4 miljard dollar aan producten over de digitale toonbank. Na 1 uur stond de teller al op 13 miljard dollar. Over heel de dag kwam dit op 38 miljard dollar uit, ruim 32% meer dan in 2018.

Singles day 2020

Bol.com, de bekendste Nederlandse webwinkel, heeft op singles day 2019 ook een stuk beter verkocht. Het bedrijf wil helaas geen cijfers delen dus blijft het bij een inschatting. Verwacht wordt dat ook bol.com een flinke groei ten opzichte van 2018 heeft doorgemaakt. Bol heeft voor Singles day 2020 aangegeven hier extra hoge kortingen te geven.

Singles day 2020 wordt nog groter

Waarom blijft singles day maar groeien? Dit heeft te maken met het feit dat steeds meer koopjesjagers deze bijzondere dag in de gaten krijgen. Singles day ligt nog wat achter op Black Friday maar jaar op jaar zijn er wel groeiende indrukwekkende verkoopcijfers te zien. We kunnen dan ook gerust concluderen dat singles day 2020 een grandioos succes wordt.

Welke webwinkels doen mee?

Het is altijd weer uitzoeken welke (web) winkels met singles day meedoen. Opvallend is dat steeds meer e-commerce bedrijven zich hierbij aansluiten. Overgewaaid vanuit China en inmiddels wereldwijd bekend. Dit betekent dat we ook in Nederland flink kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Het Chinese Alibaba (bedrijven) en AliExpress (consumenten) zijn de bekendste deelnemers. Niet zo vreemd want Alibaba was namelijk de eerste die aan singles day een commercieel tintje gaf. De Nederlandse webwinkelgigant bol.com heeft dit gebruik al snel overgenomen. Andere bekende deelnemende webshops of fysieke winkels zijn ICI PARIS, Wehkamp en Nike. Ook Media Markt, Hunkemöller en BCC zijn van de partij.

Dat singles day groeit is terug te zien aan nieuwe deelnemende winkels zoals HEMA en zelfs bouwmarkten, voedingswinkels en woonwinkels.

Zoveel korting ontvang je in 2020

Er is geen vast kortingsbedrag voor singles day. De ene winkel houdt het bij 20% terwijl de ander tot wel 70% korting geeft. Eén en ander is niet alleen afhankelijk van de deelnemer maar ook van het product dat verkocht wordt. Bovendien krijg je niet op alle producten korting. Vooral een nieuw assortiment zal minder korting bevatten dan producten die al langer in het assortiment zitten. Voor deelnemende winkels is singles day namelijk de perfecte dag om van overtollige voorraad af te komen. Wat niet wil zeggen dat je nooit korting op nieuwe producten krijgt! Nike of Wehkamp bijvoorbeeld, deze (web)winkels geven op singles day 2020 korting op nieuwe en oude collectie/ assortiment. Media Markt doet dit ook.