Partner niet nodig; hot items op Singles Day

Singles dayBlogLeave a Comment

Partner niet nodig; hot items op Singles Day

Singles Day is bij uitstek de dag om je gewiekste shopkunsten los te laten op webshops. De dag, die jaarlijks traditiegetrouw op 11 november valt, geeft webshops wereldwijd de kans megakortingen toe te passen op hun assortiment. En omdat het wereldwijd op 1 dag gebundeld is, is het voor de consument een koud kunstje om op die dag hoge kortingen te scoren. Onder de noemer Singles Day Sale bieden steeds meer webshops, en trouwens ook fysieke winkels, 24 uur de mogelijkheid om gebruik te maken van extra aanbiedingen.

 

Trotse vrijgezellen

Singles Day is in China ontstaan uit onvrede over de druk die gelegd werd op het hebben van een partner. De geestelijke vaders van Singles Day vierden liever hun onafhankelijkheid van vrouwen in plaats van dat ze zich zouden moeten schamen. Deze vier trotse vrijgezellen gebruikten 11 november, oftewel vier eentjes naast elkaar, als symbolische datum voor hun jaarlijkse viering. De Singles Day Sale staat daarom, in elk geval in Azië, in de eerste plaats in het teken van behoeftes van vrijgezellen.

 

Singles Day Sale

Hoewel de laatste jaren De Singles Day deals steeds minder specifiek op vrijgezellen wordt toegespitst, prikkelen de meeste webshops via hun startpagina’s toch de single-oriënted doelgroep. We zien dit terug in de opsomming van de hot items op bijvoorbeeld AliExpress. In principe hangt de populariteit van Singles Day voor een groot deel samen met deze internetgigant. Dit platform voor Chinese webshops, die over de hele wereld leveren aan particulieren en bedrijven, zet op haar welkomspagina’s al maanden van tevoren een aftelgimmick. Daarbij worden als eerste items tentoongesteld waarmee je een vrijgezel een groot plezier zou kunnen doen.

 

Typische ‘vrijgezel artikelen’

Items waarbij je dan zou kunnen denken zijn bijvoorbeeld massageapparaten en pikante lingerie. Hoewel dit in principe indruist tegen het feit dat Singles Day van oorsprong een mannenfeest was, en een mannelijke vrijgezel hiermee vrij weinig kan, is discriminatie op grond van geslacht natuurlijk nooit wenselijk. Dus wordt ook vooral de oppershopper, de vrouw in de leeftijd van 25 tot 45, verleid door een keur van gelukbrengende items. In deze categorie vallen ook artikelen die de huishoudelijke sfeer kunnen opkrikken. Kussenslopen, wandversiering, trendy pendules; voor een fractie van de oorspronkelijke prijs is je bachelorpad zo weer up to date. Wil je een nieuwe mini cocktailbar voor naast je retro jukebox? Koop het op 11 november, en hou geld over voor een strainer of een paar tiki mugs. Jij mag het helemaal zelf bepalen, want je hoeft je aan niemand te conformeren.

 

Alles hartstikke smart

Andere artikelen die met hoge kortingen hun weg vinden naar een vrijgezelle mannelijke eigenaar zijn de meer luxere goederen. High-end gadgets in de vorm van flashy horloges of drones, of camera’s met bijzondere functies en een dure lens bijvoorbeeld. Het aanbod dat ‘smart’ voor zijn naam heeft staan zal ook menig manspersoon aanspreken. Of het nu gaat om een draadloze verbinding, interactieve lampen of een powerbank, mannen worden zo blij als een kind wanneer dit op hun deurmat valt.

 

BIJzondere hobby

Door de toenemende populariteit van individuele sporten, waar een vrijgezelle man doorgaans graag gebruik van maakt, is het assortiment sportartikelen nagenoeg oneindig. Een paar stevige sportschoenen of, voor degenen die wat rustiger aan willen sporten; een complete visuitrusting. Wie houdt je tegen? Met fikse kortingen erop wordt het leuk. En wie toch graag opgaat in de vrije natuur, verdient het volgende product een speciale vermelding; de bijenkorf. Dit product dat in verschillende uitvoeringen en voor diverse prijzen online verkrijgbaar is, zal vooral bij de milieubewuste hipster goed in de smaak vallen. Want wie er tijd voor heeft, heeft hiermee een wel heel bijzondere hobby.

 

Powertools voor spierballen

Maar het meest voor de hand liggende categorie wat mannen aangaat is waarschijnlijk toch de gereedschap afdeling. Het is nou eenmaal een feit dat veel mannen houden van klussen, en vaak vinden ze zichzelf daar ook heel goed in. Het valt daarom te verwachten dat webwijze heren zich de komende jaren tijdens de Singles Day Sale massaal gaan storten op afgeprijsde betonboren en spotgoedkope elektrische figuurzagen. Maar hoe het ook zij, en of je nou een vrijgezelle man bent of niet, geld discrimineert niet en wordt door alle Singles Day Sale aanbieders geaccepteerd. Daarom is het in de gaten houden van deze dag misschien toch de moeite waard.

 

 

Leave a Reply