Singles Day koopgekte

Singles Day koopgekte

Ieder jaar wordt in China op 11 november Singles Day gevierd. Op deze feestdag staan de vrijgezellen in het zonnetje. Ter ere van deze dag worden er allerlei evenementen georganiseerd om het vrijgezelle bestaan te vieren. En omdat een echt feest niet compleet is zonder een mooi cadeautje gaat de Chinese bevolking massaal naar de winkel om inkopen te doen. Singles Day is hierdoor zeer aantrekkelijk voor ondernemers. Restaurants en winkels geven hoge kortingen weg waar singles en niet-singles van kunnen profiteren. Het is dan ook geen wonder dat Singles Day ieder jaar weer leidt tot een koopgekte van formaat. En niet alleen in fysieke winkels, maar ook in webwinkels wordt groots ingeslagen. Dat blijkt wel uit de cijfers. In 2016 was de totale omzet van de webshops maar liefst 14 miljard Euro.

 

Singles Day: lekker shoppen voor iedereen

‘Guanggun Jie’ oftwel Singles Day werd in 1993 in het leven geroepen door Chinese studenten. Op deze dag vierden zij hun single bestaan. In de praktijk kwam dit er op neer dat men zichzelf eens in de watten legde en naar de winkel ging om een leuk cadeautje voor zichzelf te kopen. Want als je geen partner hebt om jou te verrassen, dan doe je dat toch gewoon zelf? Ook na hun afstuderen zetten zij deze traditie voort. In de jaren die volgden werd het gebruik opgepikt door de rest van de bevolking. Men beschouwde de dag echter niet langer uitsluitend als een feestdag voor singles. Het werd ook de ultieme dag waarop je viert dat jouw partner voor jou de enige is. En hier maken ondernemers handig gebruik van door op deze dag te stunten met aanbiedingen. Je moet hierbij denken aan serieuze kortingen van 50% tot wel 70%.

 

Ook in Nederlandse webshops viert men Singles Day

Veel Nederlanders hebben wel eens van Singles Day gehoord. En omdat veel Chinese webshops ook naar Nederland verzenden zijn er heel wat mensen die hier op 11 november een aankoop doen. En ook in andere delen van de wereld zien we steeds meer webshops die meedoen aan de trend. Inmiddels is Singles Day wereldwijd de grootste online verkoopdag. En wist je dat je nu ook in veel Nederlandse webshops kunt profteren van Singles Day? In 2017 kun je onder meer in de volgende webshops terecht voor leuke Singles Day aanbiedingen: Intertoys, Mediamarkt, Bol.com, Coolblue, Hunkemöller en Tui. En dit zijn slechts enkele voorbeelden, de verwachting is dat in 2017 een recordaantal webshops mee zal doen.

 

Een geschikte aanbieding voor iedereen

Het leuke aan Singles Day is dat het aanbod van afgeprijsde artikelen heel divers is. Hierdoor is deze feestdag aantrekkelijk voor een breed winkelpubliek. Ben je bijvoorbeeld een echte kledingshopper? Dan kun je in veel kledingwinkels goedkoop een leuke nieuwe outfit scoren. En vindt je het leuker om het interieur van je huis een beetje op te frissen? Dan kun je lekker rondstruinen in woonwinkels. Wie weet vindt je wel een mooie nieuwe bank of een paar leuke decoratieartikelen. En wil je een grote aankoop doen zoals bijvoorbeeld een wasmachine? Dan is Singles Day het perfecte moment omdat er op witgoed hoge kortingen worden gegeven. En ben je een echte liefhebber van Apple? Dan mag je de aanbiedingen op Singles Day zeker niet missen. Je kunt dan tegen gunstige prijzen een iPad of een iPhone aanschaffen. En wil je er eens even helemaal tussen uit? Dan kun je op Singles Day voor een zacht prijsje een heerlijke vakantie boeken. Het maakt dus niet uit wat je zoekt, op Singles Day is er altijd wel een leuke aanbieding die bij jou past.

Leave a Reply