Deals scoren op Singles Day

Deals scoren op Singles Day

Ben jij een echte koopjesjager en wordt jij enthousiast van hoge kortingen en spannende aanbiedingen? Dan is Singles Day echt iets voor jou. Traditiegetrouw valt Singles Day op 11 november, oftwel 11/11. De enen zijn hierbij een verwijzing naar de singlestatus. In China wordt Singles Day jaarlijks gevierd als de dag waarop je mag laten zien dat je trots bent op je vrijgezelle bestaan. Men geeft hier uiting aan door zichzelf te verwennen met een mooi cadeau. De retailers maken hier goed gebruik van door met allerlei leuke aanbiedingen te komen. Singles Day is in China daarom dé dag waarop men graag inkopen doet.

De geschiedenis van Singles Day

Singles Day, of in het Chinees ‘Guanggun Jie’, werd als eerste in 1993 gevierd door studenten aan de Chinese universiteiten. De dag viel echter zo in de smaak dat de studenten deze feestdag ook na hun studietijd bleven vieren. In de loop der jaren werd Singles Day opgepikt door de rest van de Chinese bevolking. Al snel was Singles Day niet alleen een feestdag voor de vrijgezellen maar ook voor iedereen die wil vieren dat hun huidige partner de ‘enige’ voor hen is. Op Singles Day worden daarom vele evenementen en feesten georganiseerd en ook in de media wordt er veel aandacht aan besteedt. Natuurlijk spelen ondernemers handig in op deze dag. Restaurants bieden vaak een menu aan tegen een gereduceerd tarief waar singles gebruik van mogen maken. Ook in de winkels wordt Singles Day op spectaculaire wijze gevierd. Artikelen worden met hoge kortingen van 50% tot maar liefst 70% aangeboden. En daarom is Singles Day in China echt de dag waarop je de beste deals kunt scoren. En voor iedereen die de deur niet uit wilt is er altijd nog het internet. Want de online webshops doen ook mee met Singles Day. Sterker nog: de beste aanbiedingen vindt je op het internet.

 

Singles Day wordt tegenwoordig ook in Nederland gevierd

In veel Chinese webshops kun je ook vanuit Nederland bestellen. Neem bijvoorbeeld de online webwinkel AliBaba. Vanuit China verzenden ze je bestelling zonder problemen naar Nederland. Het loont dus zeker de moeite om hier op 11 november eens een kijkje te nemen. De laatste jaren zien we ook in Europa vanuit commerciële hoek steeds meer belangstelling voor het fenomeen ‘Singles Day’. Zo zijn er ook bij ons steeds meer webwinkels die de dag vieren met leuke aanbiedingen waar jij als consument van kunt profiteren. En het aantal winkels wat meedoet neemt jaarlijks toe. De verwachting is zelfs dat er in 2017 een recordaantal webshops meedoen met Singles Day waaronder Mediamarkt, Bol.com, Blokker, Otto, Intertoys, Coolblue, Expert, Hunkemöller, Conrad, Tui, D-Reizen, Douglas, Corendon en The Body Shop.


De beste aanbiedingen

Ben je dol op koopjes? Dan is het zeker aan te raden om op 11 november in de winkel te kijken. Bij de kledingwinkels vindt je vaak hoge kortingen. Maar ook bij Elektronicawinkels kun je je slag slaan. Met name de Apple producten zijn gunstig geprijsd. En ben je toe aan nieuwe wasmachine? Stel dit nog even uit, want de kans is groot dat je rond Singles Day de beste aanbiedingen vindt. En wil je je huis een leuke metamorfose geven? Ga dan naar een woonwinkel waar Singles Day wordt gevierd. Je kunt dan prachtige woonartikelen kopen voor een fractie van de normale prijs. En wil je geen spullen kopen maar liever investeren in een droomvakantie? Singles Day is de dag waarop je met hoge kortingen de meest schitterende reizen kunt boeken. De aanbiedingen op Singles Day zijn dus heel divers.

Leave a Reply