Voordelig online shoppen op Singles Day

Voordelig online shoppen op Singles Day

Ben je ook zo dol op online shoppen? Dan is Singles Day jouw ultieme kans om online een leuke aanbieding te scoren. Singles Day wordt ieder jaar gevierd op 11 november. Van oorsprong is het een Chinese feestdag ter ere van het vrijgezelle bestaan. Het doel van deze dag is dat de vrijgezellen zichzelf eens in het zonnetje kunnen zetten. Door zichzelf te trakteren op een luxe cadeautje bijvoorbeeld. Fysieke winkels en vooral webwinkels spelen hierop in door op Singles Day hoge kortingen weg te geven. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Chinezen hier massaal op afkomen. Want of je nu single bent of niet: voordelig shoppen en leuke aanbiedingen willen we allemaal wel. Singles Day is in China dan ook al jaren big business. In 2016 bedroeg de totaalomzet van de webwinkels een slordige 14 miljard euro. Hiermee is Singles Day wereldwijd de grootste online verkoopdag.

 

Hoe ontstond Singles Day?

Singles Day werd voor het eerst gevierd in 1993. Eerst waren het alleen studenten die deze feestdag vierden. Zij bleven de dag echter ook na hun studietijd vieren en steeds meer Chinezen sloten zich bij hen aan. Dit leidde tot veel media aandacht en de organisatie van grote evenementen door het hele land. Binnen enkele jaren groeide Singles Day uit tot een Chinese feestdag die landelijk gevierd werd. Ondernemers zagen hier natuurlijk wel brood in. Restaurants gingen kortingen uitdelen aan singles en ook in de winkels kon men profiteren van leuke aanbiedingen. Inmiddels is Singles Day een commercieel fenomeen geworden. Alle winkels doen er aan mee en de kortingen zijn vaak ongelooflijk hoog. Je moet hierbij denken aan percentages tussen de 50 en de 70 procent. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat de Chinese bevolking op Singles Day aan het shoppen slaat.

 

Singles Day aanbiedingen in Nederlandse Webhops

Veel Nederlanders kopen regelmatig artikelen in Chinese webshops. Veel van deze shoppers zijn daarom op de hoogte van Singles Day en profiteren op deze dag van leuke aanbiedingen. En niet alleen Chinese webshops doen mee. Ook wereldwijd zijn er steeds meer webshops die op Singles Day kortingen weggeven. Nederland kan dan natuurlijk niet achterblijven. De laatste jaren zijn al steeds meer Nederlandse webshops die speciale aanbiedingen hebben op Singles Day. En in 2017 zijn dit er zelfs meer dan ooit. Tot de deelnemende webshops behoren onder meer Hunkemöller, Bol.com, Tui, Intertoys, Otto, Mediamarkt, Expert en Coolblue.

 

Van kleding tot Elektronica

Het fijne van de Singles Day aanbiedingen is dat ze heel divers zijn. Dit is natuurlijk logisch omdat er heel veel verschillende winkels mee doen en men zoveel mogelijk doelgroepen aan wil spreken. Zo kun je in veel winkels afgeprijsde Elektronica kopen. Vooral de producten van Apple zijn op Singles Day aantrekkelijk geprijsd, en dat is goed nieuws voor iedereen die altijd al een iPad wilde hebben. En wil je liever nieuwe kleren? Dan kun je in één van de vele kledingwinkels terecht voor een goedkope hippe outfit. De liefhebbers van interieur en decoratie kunnen zich vermaken in meerdere woonwinkels. Want ook daar vindt je leuke afgeprijsde artikelen. En wordt het nu echt eens tijd voor een nieuwe wasmachine? Dan heb je geluk want op Singles Day is veel witgoed afgeprijsd.  En wil je de dagelijkse stress ontvluchten? Boek dan eindelijk die vakantie waar je al zo lang van droomt. Op Singles Day kun je namelijk heel voordelig een onvergetelijke vakantie boeken. Check dus welke aanbiedingen er zijn op 11 november en wie weet sla jij dit jaar je slag op Singles Day.

Leave a Reply